ALS ARENDSOOG UIT JE DOPPEN KIJKEN

SAMENVATTING

Sommigen hebben dat bijzondere oog dat verder ziet dan hun neus lang is, zoals de treinmachinist met een hart voor agaten uit zijn geboortegrind, bijzondere fossielen en aparte vuurstenen uit het Krijt van Zuid-Limburg, een echte Arendsoog.

VAN HET ZUIDEN NAAR HET NOORDEN

Op de warmste dag van het jaar, de woestijn van Arizona waardig, nam Vuurstenen de trein van het zuiden naar het noorden van Limburg om de vuurstenen te bekijken die in de loop der jaren dezelfde reis hadden gemaakt naar de collectie van Mart.

APARTE VUURSTENEN

Na een korte blik op prachtige zeelelies en een enorme collectie bijzondere agaten, hebben we de museumzolder moeten verruilen voor een iets koelere tuin met verfrissende versnaperingen van Heidi, om daar enkele aparte vuurstenen te kunnen fotograferen. Zoals de gescheurde zwarte vuursteen in wat lijkt op een ontplofte zee-egel. Vuursteenhout met boorwormen, grijze vuursteen met scheuren gevuld met blauwe chalcedoon of anders met rode chalcedoon. Twee helften van een zwarte vuursteenknol met blauwe ringen bis afgezet op aangrenzende breukvlakken. Vuursteen uit het eluvium met gemineraliseerde oplossingsholten zoals van mangaan zee-egel of met mysterieuze grijze vlekjes. Vuurstenen is blij dat deze stukken getoond kunnen worden samen met het verkiezeld zeegras uit de collectie Mart Deckers.

ALS ARENDSOOG UIT JE DOPPEN KIJKEN

Leave a Reply