DE VERENIGING PAKT UIT

SAMENVATTING

Vuurstenen was van de partij tijdens het verenigingsjubileum eind vorig jaar, zag toen de prachtige vuurstenen in de collectie en ging terug voor foto’s, vrijdag jongstleden, de zesde Maart.

VERZAMELDE VONDSTEN

Een van de betere plaatsen om verschillende vuurstenen te vinden, het visitekaartje van de verzamelaars in Limburg, is de locatie Geologische Vereniging Museum Valkenburg.

Afgehaald van het station, gastvrij ontvangen met koffie, werden de mooiste exemplaren uit de vitrines bevrijdt en losgelaten door Jan Nillisen, secretaris van de vereniging en ook conservator van het museum, die de meeste stukken zelf heeft verzameld.

Daarbij, de verhalen over vindplaatsen, vondsten en vriendendiensten, zoals de ‘zebra’ van de oude heer Vlieks. Hoe Jan zelf ooit begonnen was halverwege vorige eeuw, als broekje van veertien, mee met de Felder broers, die toen nog geen tien jaar ouder waren. Overleveringen van een van de laatste grote vuurstenenverzamelaars uit het oude vuurstenentijdperk.

VERENIGDE VOORTZETTING

Voor de avondschemering, thuisgebracht en afscheid genomen, met de belofte van nadere samenwerking, oude stenen en nieuw vuur, in het ochtendgloren van een nieuw vuurstenentijdperk.

DE VERENIGING PAKT UIT

Leave a Reply