HELPENDE HAND UIT DE OERTIJD

Inhoud

SAMENVATTING

Vuurstenen zijn welkom in het Oertijdmuseum. We bespreken samenwerking en gaan naar huis met plannen en een aantal fraaie verkiezelingen.

IN DE OERTIJD

Het Oertijdmuseum in Boxtel ontvangt jaarlijks bijna honderdduizend bezoekers, veel families met kinderen, en ook vuurstenen waren hartelijk welkom in de Oertijd van afgelopen Vrijdagmiddag, 3 Januari.

VUURSTENENTENTOONSTELLING

Hoe goed we verkiezelingen en vuurstenen ook beschrijven met plaatjes, tekst, getallen, modellen en begrippen, niets daarvan is als de echte stenen en die vind je altijd buiten in hun natuurlijk element. Mooie voorbeelden uit de hele wereld liggen bij elkaar in het museum in Boxtel en daarom heeft vuurstenen ook een locatie OERTIJDMUSEUM.

De mooiste verkiezelingen uit het museum maken ons nieuwsgierig naar hun ontstaan en geschiedenis. Zij zullen straks prominent worden tentoongesteld en vuurstenen is uitgenodigd om te helpen deze stukken online te verklaren. Daarnaast ondersteunt het oertijdmuseum graag bij het voltooien van de tentoonstelling met de mooiste verkiezelingen uit het krijt, waardoor wij allen van vuurstenen ook ons vuursteentje zullen kunnen bijdragen.

DE EERSTE STEEN

De eerste steen is een aantal verkiezelde stukken boomstam, bewaakt door de enorme skeletten uit de oertijden van oorsprong. Terwijl de nacht valt met in de verte onheilspellend gebrul in schimmige schemer, worden nog snel wat foto’s gemaakt voor object VERKIEZELD HOUT. Bij het afscheid, nog meer verkiezelde cadeaus, zoals schijfjes agaat, hout en kristallen van kwarts, die mee naar huis gaan, en waarover later meer.

HELPENDE HAND UIT DE OERTIJD

One thought on “HELPENDE HAND UIT DE OERTIJD

Leave a Reply